Gå tillbaka till webbplatsen

Balkongsolkraftstationer ökar i popularitet över hela Europa: Maysun Solars innovativa lösningar leder vägen

2 september 2024

Konceptet med balkongsolsystem fick uppmärksamhet i Europa omkring 2013, med Tyskland som ledare i främjandet. Sedan dess har denna idé snabbt spridits över kontinenten, särskilt i länder som Österrike, Schweiz och Nederländerna. Under första halvan av 2024 installerades cirka 220 000 nya system i Tyskland, med en sammanlagd kapacitet på 200 MW.

Balkongsolkraftstationer är idealiska för stadsbor med begränsat utrymme, som lägenhetsboende och hyresgäster, och kan enkelt installeras på balkonger, terrasser eller platta tak. Våra system är designade för att vara plug-and-play, vilket gör installationen enkel och smidig. Till skillnad från de vanligt förekommande lösningarna med en till två mikroinverters på marknaden, har Maysuns balkongsolkraftstationer en högklassig konfiguration med en multifunktionell mikroinverter för varje panel. Denna design förbättrar inte bara den tekniska prestandan utan inkorporerar också en lättviktsdesign. För det första minimerar denna konfiguration påverkan av ett enskilt mikroinverterfel på hela systemet, vilket förbättrar systemets tillförlitlighet. Dessutom förenklar det reparations- och utbytesprocessen efter ett fel, vilket säkerställer att varje panel förblir i sitt optimala Maximum Power Point Tracking (MPPT)-läge för bästa möjliga energieffektivitet. Vidare bidrar mikroinvertrarnas lättviktsdesign till att minska systemets totala vikt och förbättra installationsflexibiliteten.

Å andra sidan har konfigurationen med en till två mikroinverters vissa begränsningar. I detta upplägg kan ett fel på en mikroinverter påverka energiproduktionen hos två paneler, eftersom mikroinvertrarnas MPPT-funktion baseras på medelkraftpunkten för två paneler. Detta innebär att även ett enda mikroinverterfel kan leda till minskad effektivitet för båda panelerna. Dessutom utnyttjar en-till-två-designen inte fullt ut fördelarna med en lättviktsdesign.

Maysun Balkong Solkraftstation 2.0-kit innehåller alla komponenter som behövs för en komplett installation:

  • 2 x Maysun 410W Venusun S / Venusun Solpaneler (Integrerad med MOS-bypass-switch)
  • 2 x Hoymiles HMS-400-1A Mikroinverters
  • 1 Set Sol Växelströmskabeltillbehör (5m kabel, tätning, plugg, T-kontakter)
  • 2 Set Installations-tillbehör
  • Dataöverföringsenhet (valfritt)

Dessa omfattande komponenter säkerställer att användarna effektivt och enkelt kan slutföra installationen, vilket ger en smidig användarupplevelse.

Balkongsolkraftstationer erbjuder hyresgäster och husägare ett prisvärt och enkelt sätt att minska elräkningar samtidigt som de stödjer övergången till förnybar energi. Marknaden för balkongsolkraftstationer förväntas expandera avsevärt under de kommande åren. Framsteg inom solenergi och sjunkande kostnader gör dessa system mer tillgängliga och attraktiva för en bredare publik.

Sedan 2008 har Maysun Solar varit dedikerade till att producera högkvalitativa fotovoltaiska moduler. Maysun Solar erbjuder en mängd olika TOPCon-, IBC-, HJT-solpaneler samt balkongsolkraftstationer. Dessa solpaneler har utmärkt prestanda och stilren design som smälter in i vilken byggnad som helst. Maysun Solar har framgångsrikt etablerat kontor och lager i många europeiska länder och har långvariga samarbeten med utmärkta installatörer! Vänligen kontakta oss för de senaste moduloffertarna eller förfrågningar om fotovoltaik. Vi hjälper dig gärna.

Du kanske också gillar: