De senaste subventionspolicyerna för solceller (PV) i europeiska länder

· Om solcellssystem,Industri nyheter

Statliga subventioner hjälpte solcellsindustrin att skapa stordriftsfördelar för att konkurrera på marknader där solcellsenergi kostar mer än nätkraft. Denna politik främjar energioberoende, högteknologiska arbetstillfällen och minskade koldioxidutsläpp.

Europeiska länder har utfärdat riktlinjer för solcellssubventioner för att uppmuntra människor att installera solcellssystem och följa konceptet att spara energi och skydda miljön. Fotovoltaik-populära europeiska länders politiska introduktioner är nedan.

Tysklands senaste policy för solcellssubventioner

1. En skattefri skattekredit:

Elinkomster är skattefria (tysk inkomstskatt på 22 år kommer att vara 14 % till 45 %): Från och med januari 2023 kommer solcellssystem som installeras på tak till enfamiljshus och kommersiella byggnader med en maximal kapacitet på 30 kW att vara befriade från inkomstskatt för elproduktion; b) För sammanbyggda flerfamiljshus kan varje byggnadsenhet ha 15 kW och varje skattebetalare 100 kW.

Hushållens inköp av solcellslagringssystem är momsfria. Detta inkluderar import, köp och installation av små solcells- och energilagringssystem på taket.

2.En ökning av inmatningstariffen:

En del av det nätanslutna elpriset kommer att öka till 8,6 cent/kWh från och med den 30 juli 2022; b) om användaren väljer att helt ansluta sig till nätet kommer det att finnas 4,8 cent/kWh på grundval av 8,6 cent/kWh. Den totala överskjutande inmatningstariffen, som inkluderar den extra subventionen för kWh, är 13,4 cent/kWh.

3.Policy för kapacitetsstöd till energilagringssystem:

Vissa stater finansierar energilagringssystem direkt baserat på deras kapacitet. Användare som väljer att ansluta all solenergi till nätet får ytterligare subventioner baserade på standardpriset för nätansluten el. Den tyska regeringen vill uppmuntra personer som inte behöver solpaneler för personligt bruk att installera dem på sina tak. De vill också att dessa personer ska ansluta den el som produceras av panelerna till elnätet.

4. Ekonomiskt stöd:

Den tyska regeringen erbjuder lån med låg ränta och ekonomisk hjälp för energilagringsprojekt.

Installation, tillväxt och inköp av förnybar energi, inklusive solceller eller energilagringssystem, stöds av KfW:s lån med låg ränta för energieffektiva byggnadsrenoveringar (KfW Promotion Program 270), som kan täcka 100 % av anskaffningskostnaden för ett lån med en räntesats på 2,3 %.

5. Lägre EEG-kostnader (tilläggsavgift för förnybar energi) vid nuvarande elprisnivå:

Den tyska industrins elkostnader kan undantas eller delvis sänkas för att bibehålla den globala tillverkningens konkurrenskraft. EEG-tillägg, elskatter, överföringsavgifter och andra tilläggsavgifter minskar. Industrikunder kan spara 95 % genom att följa denna strategi.

Avskaffandet av tilläggsavgiften för grön energi (EEG-tilläggsavgiften) resulterar i en minskning av energiförbrukningskostnaderna för konsumenterna med 3,72 cent per kilowatt.

Tysklands senaste policy för solcellssubventioner

Frankrikes senaste policy för solcellsstöd

Solcellssystem i Frankrike stöds av FIT-systemet (Feed-In Tariffs). Lagar bestämmer de värden som används i detta FIT-system. I detta tillvägagångssätt säljs antingen extra producerad energi eller all energi till nätverket. Detta system kompletteras av en mer anpassningsbar lag om energiöverföring. Enligt denna lag är producenterna inte skyldiga att sälja den energi de producerar.

Enligt den installerade effekten delas FIT-värdena också in i kategorier i Frankrike. Denna klassificering har gränser på 3-9-36-100 kW. Dessutom påverkar försäljningen av eventuell extra- eller överskottsproduktion FIT-värdet. Illustrationen nedan visar detta scenario.

Frankrikes senaste policy för solcellsstöd

Den senaste subventionspolicyn för solceller i Spanien

1. Policyerna varierar från stad till stad eller delstat till delstat, men i princip ligger de i intervallet 40-50 % subvention.

2. Installationskostnaden har ca 50 % subvention, vilket är ca 3 500 €.

3. Statligt konsumtionsstöd:

  • lCommercial eller industriell: 15%. 45% för små och medelstora företag med en egen effekt på högst 15 kW
  • lIndividuals: 40%
  • lShared anläggningar för egen användning: 50%
  • lPublic administrationskomponent: 70%
  • lThose med en befolkning på mindre än 5 000 får ytterligare 5 %
Den senaste subventionspolicyn för solceller i Spanien

Italiens senaste policy för subventioner av solceller

Den italienska regeringen godk¦nde fem subventionssystem f￶r Conto Energia mellan 2005 och 2012, och GSE, en statligt ¦gd energitj¦nstleverant￶r, ansvarade f￶r utf¦rdande, verifiering och reglering av dem. Enligt f￶rslaget f¥r Conto Energia tillhandah¥lla subventioner f￶r el som produceras av n¦tanslutna kraftverk f￶r ny energi, med en typisk subventionsperiod p¥ 20 ¥r. Eftersom det maximala belopp som den italienska regeringen avsatt f￶r Conto Energia-subventioner har uppn¥tts, ¦r nya elkraftverk inte l¦ngre ber¦ttigade att erh¥lla nya Conto Energia-subventioner fr¥n och med den 6 juli 2013.

Den italienska regeringen tillk¦nnagav 2019 st￶dsystemet FER 1, som omfattar fyra olika typer av nya energiproduktionsanl¦ggningar, inklusive takmonterade solceller. Genom att registrera sig i det offentliga systemet som drivs av GSE eller delta i ￶ppna budgivningar m¥ste nya energiproduktionsanl¦ggningar f¥ FER 1-subventioner. Den installerade kapacitet som kan erh¥lla subventioner enligt subventionsplanen har ett krav p¥ ￶vre gr¦ns; installerad kapacitet som ¦r h￶gre ¦n den ￶vre gr¦nsen ¦r inte ber¦ttigad till subventioner.

Dessutom inf￶rde Italien nyligen en ny subventionspolicy som ger 90% av den installerade kostnadssubventionen f￶r den nyinstallerade fotovoltaiska kapaciteten f￶r jordbruks¦ndam¥l, f￶r att st￶dja jordbruks-, vattenbruks- och agroindustrif￶retag att investera i att ut￶ka fotovoltaisk kraftproduktion. Bidraget ber¦knas kosta 1,2 miljarder euro och kommer att g¦lla till och med den 30 juni 2026.

Englands senaste policy f￶r subventioner av solceller

Englands senaste policy f￶r subventioner av solceller

1.Modifiering av relaterade standarder f￶r att fr¦mja installation av solcellssystem i byggnader

Efterfrågan på solcellssystem i bostäder har ökat markant till följd av energipriskrisen och konflikten i Ukraina. Dessutom kräver nya byggregler för bostäder i England och Wales nu solcellssystem på taket för alla nya bostäder, och fler hushåll kommer sannolikt att köpa energilagringssystem som kan maximera tarifferna för användningstid.

Utvecklingsrättigheterna för PV-system på tak i Storbritannien ändrades senast 2015, då barriären för utveckling av licenser för PV-system på tak höjdes från 50 kW till 1 MW. Den brittiska regeringen kommer också att ändra prestandakriterierna för att kräva att solcellssystem installeras i alla nya bostäder och strukturer.

2.Avskaffande av moms på solcellssystem för hushåll

Strategin främjar redan tekniken, vilket framgår av att Storbritannien nyligen avskaffade momsen på solcellssystem för hushåll.

Den brittiska regeringen kommer att samråda om revideringar av planeringsbestämmelser för installation av storskaliga solcellssystem för att förbättra policyer som stöder utveckling på oskyddad mark. Detta inkluderar att kämpa för att skydda miljön och se till att samhället fortsätter att ha något att säga till om när det gäller initiativ.

Beräknad effekt av Storbritanniens subventionspolitik för solceller:

British Solar Association applåderade offentliggörandet av strategin och förutspådde att de installerade solcellssystemen i Storbritannien fram till 2035 kommer att öka från den nuvarande installerade kapaciteten på 14 GW till 70 GW, vilket resulterar i en femfaldig ökning av den installerade kapaciteten och skapandet av ytterligare arbetstillfällen.

"Den brittiska regeringens plan att öka den installerade kapaciteten för solcellssystem med 5 gånger fram till 2035 visar att den nu har samma mål som den brittiska solcellsindustrin", säger Chris Hewett, VD för British Solar Association. Den brittiska regeringen har offentligt tillkännagivit planer som kan påskynda installationen av solcellssystem. Dessa planer inkluderar CFD-auktioner och potentiella förändringar av prisvärd finansiering.

Genomförandet av dessa planer skulle också kunna skapa många arbetstillfällen och minska energikostnaderna. Dessutom skulle det förbättra Storbritanniens energisäkerhet.

Beräknad effekt av Storbritanniens subventionspolitik för solceller:

Österrikes senaste policy för solcellsstöd

Subventioner för investeringar i solcellssystem (PV) och energilagring.

PV-klassificeringen är indelad i fyra kategorier: A → D, de fyra kategorierna gör ingen särskild skillnad mellan förekomst eller frånvaro av energilagringsutrustning

Klass A: PV-system ≤ 10 kWp

Klass B: 10≤PV-system≤20kWp

Klass C: 20≤PV-system≤100kWp

Kategori D: 100 ≤ PV-system ≤ 1 000 kWp

Kostnader för subventioner:

PV kategori A: €285/kWp (max.)

PV kategori B: 250 €/kWp (max.)

Solcellskategori C: 180 €/kWp (max.)

Solcellskategori D: 170 euro/kWp (max.)

Lagring av el: 200 €/kWp (subventioneras endast för lagringsutrustning i kombination med nya eller utökade solcellssystem).

Subventionspolicy för solcellssystem i Sverige

Subventionspolicy för solcellssystem i Sverige

I oktober 2022 utfärdade det svenska finansdepartementet en ny förordning för att öka skatteavdraget för installation av solcellssystem från 15 procent till 20 procent; det totala beloppet uppskattas till 280 miljoner kronor, med verkan från och med den 1 januari 2023.

1. För privatbostäder

Gränsen för skattefrihet höjs från tidigare 255 kW till 500 kW installerad effekt.

lSolar paneler från installationer på 500 kW eller mer omfattas av full energiskatt.

lSolar el från anläggningar med mindre än 500 kW egen effekt - men där ägaren har solpaneler på sammanlagt mer än 500 kW i olika anläggningar - kan beskattas genom en reducerad energiskatt. Den reducerade energiskatten/solskatten är för närvarande 0,6 öre/kWh.

lAnyone med solpaneler installerade på mindre än 500 kW (motsvarande ca 2 500 kvadratmeter) är helt befriad från energiskatt.

2. Skattelättnader för installation

Green Technology Tax Deduction 15% skatteavdrag för installation av nätanslutna PV-system.

50% skattereduktion för installation av egenproducerade elektriska energilagringssystem.

50 % skattelättnad för installation av laddstolpar för elfordon.

Skattereduktion för arbets- och materialkostnader, dock högst 50 000 SEK.

3. Skattereduktion för el som matas in på elnätet

Skattereduktion om 60 kEUR/kWh för överskottsel som matas in på elnätet.

Maysun Solar kommer att fortsätta att uppdatera bloggen om subventioner av solceller i olika länder, välkommen att prenumerera!

Maysun Solar har fokuserat på att skapa förstklassiga solcellsmoduler sedan 2008. Vi använder halvskuren, MBB, IBC och Shingled-teknik i en mängd olika solpaneler, inklusive de som är helsvarta, svart ram, silver och glas-till-glas. Dessa solpaneler har enastående prestanda och ett elegant utseende som passar in i alla typer av arkitektur. Maysun Solar har effektivt skapat lager och kontor i många länder och har utvecklat varaktiga kontakter med de bästa installatörerna! Kontakta oss om du har några frågor om PV eller vill ha de senaste modulofferterna. Vi hjälper dig gärna.

Källa:

https://www.pv-magazine.com/2023/01/13/austria-allocates-650-million-for-solar-incentives-in-2023/

https://guangfu.bjx.com.cn/news/20220412/1217012.shtml

https://www.pv-magazine.com/2022/05/14/the-weekend-read-european-pv-subsidies-a-divisive-topic/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2090447921004470?__cf_chl_tk=D9aiSgycATAwTbBpT0sQ29w0njEGe.DM2Tbe79yvOfs-1690876519-0-gaNycGzNIvs#b0460

https://xueqiu.com/8431271718/239509788

https://en.wikipedia.org/wiki/Financial_incentives_for_photovoltaics

Du kanske också gillar:

Pristrender för solpaneler som du inte visste augusti 1, 2023
Vet du vikten av rengöring av solpaneler? juli 21, 2023
Utforska effekten av temperatur på solpanelers förmåga att generera elektricitet juli 19, 2023