Den mest omfattande vetenskapen om olika typer av flytande vattenkraftverk

· Om solcellssystem

Solcellsanläggningar i vatten är solcellsanläggningar som är placerade på vatten i områden som reservoarer, sjöar, dammar, dammar, uppdämningar och andra vatten som bildas av sjöar. Det finns två huvudkategorier av vatten-PV:er, som är pålade vattenkraftverk när vattendjupet är mindre än tre meter. Den andra kategorin används när vattnet är djupare än tre meter och kallas flytande vattenkraftverk. Vilka typer av sådana kraftverk finns det? I den här artikeln tar vi en titt på dem.

broken image

Komponenterna i ett solcellskraftverk för flytande vatten är huvudsakligen solcellspaneler, sänkkassetter, växelriktare, transformatorer, kollektorledningar och flytande hyllor av polyeten. Den förlitar sig huvudsakligen på det flytande stativet för att få solpanelerna att flyta på vattenytan, det finns fyra olika stilar.


1. Vattenkraftverk av flytande rörtyp.


Fördelen med solcellskraftverk av flytande rörtyp för vatten är att solcellsmodulens struktur är solid, kan arrangeras enligt den bästa installationsinklinationen, installationens planhet är bättre, kraftverkets totala elproduktionskapacitet är större; men nackdelen med denna form är att användningen av stål och flytkropp är större. Vanligtvis, för den högsta översvämningsnivån av vattendjup större än 5 m och den lägsta torra vattennivån större än 1 m av icke-stabila området av vatten, kan bygga flytande vatten solcellskraftverk.


2. Oberoende flytande typ


Fördelarna med konstruktion av vattenkraftverk av oberoende flottörtyp är följande: varje flottör ovanför den enhetliga kraften, felprocenten minskar, kraftverkets livslängd är lång. Nackdelen är att flottörförbindelsen inte är tillräcklig för att motstå de fluktuationer som orsakas av vind och elegans, och flottörknuten måste förstärkas med en stålkonstruktion.

broken image

3. Standardflottartyp

Vattenkraftverk av standardflottartyp byggs in i en enkel rad av komponenter och dubbel rad av komponenter två. De har den gemensamma fördelen av god övergripande planhet och estetiskt utseende. Komponenter med en rad delar upp vattnet i flera områden, vilket leder till dålig vattenflödesprestanda. Den dubbelradiga monteringen har ett stort främre och bakre spann, stödets stålkonstruktion är ojämnt belastad och vindmotståndet orsakar en större påverkan; det resulterar också i dåligt vattenflöde.

4. Flytande vattenkraftverk av typen flytande låda.


Flytande box typ flytande vatten solcellskraftverk av den flytande boxen och solcellskomponenterna. Den har mindre stål, den totala vikten av den flytande kroppen är liten, och lätt att installera, underhåll och andra fördelar; men nackdelen med denna form är begränsad av formen på den flytande kroppen, installationsvinkeln av solcellsmodulen överstiger i allmänhet inte 20 °, kan inte nå den bästa installationsvinkeln, vilket kommer att påverka kraftverkets totala elproduktionskapacitet.

broken image

För närvarande befinner sig flytande vattenkraftverk på djupt vatten, dvs. i områden med ett vattendjup på 3-10 meter, på demonstrationsstadiet och teknikens mognad måste förbättras. Detta är dock en viktig utvecklingsriktning för framtida sovande solceller. När tekniken är mogen kommer den att bryta igenom vattenhöjdsgränsen i djupvattenområden och tillämpningen av flytande kraftverk kommer att öka kraftigt i framtiden.
Inom ramen för det globala initiativet för grön ekologi och miljöskydd främjar olika regioner kraftfullt olika typer av solcellsprojekt. Vi som enskilda användare har möjlighet att uppleva fördelarna med solenergi i våra hem genom att installera solcellssystem för hushållen på våra tak, balkonger, trädgårdar, carportar och andra byggda miljöer.

broken image

Maysun Solar är en tillverkare av solcellsmoduler med 15 års expertis, vi har ett brett utbud av olika produktstilar och konstruktioner och erbjuder skräddarsydda tjänster för storlekar etc. Våra populära produkter är TwiSun-serien och Venusun-serien. När det gäller solpaneler väljer du Maysun Solar, vi är företaget att lita på!