Om fördelarna med dubbelglasmoduler och deras användningsområden

· Om solcellssystem

En dubbelsidig modul är, som namnet antyder, en modul som genererar elektricitet på båda sidor av solcellen. För att se till att solcellspanelens baksida också är genomskinlig är modulens framsida täckt med ett glasskikt och baksidan är en genomskinlig baksida eller glas. En dubbelglasmodul är en dubbelsidig modul där båda sidorna är inkapslade i glas, men eftersom det är "dubbelglas" måste modulen naturligtvis vara "dubbelsidig".
När solen skiner på en modul med dubbelglas reflekteras en del av ljuset från omgivningen till modulens baksida, vilket kan absorberas av cellen och därmed bidra till cellens fotoström och effektivitet.

broken image

Fördelar med moduler med dubbla glasrutor


Effektivitet
Moduler med dubbla glas kan generera elektricitet på båda sidor, så de har en extra effektökning på baksidan jämfört med enkelsidiga moduler. I oanvända miljöer kan moduler med dubbla glas uppnå en ökning av elproduktionen med 5-30 %, med en mycket högre total effektivitet för elproduktion än enkelsidiga moduler.
Lång livslängd
Glas är oorganisk kiseldioxid, samma ämne som sand, och är mer motståndskraftigt mot väder, korrosion, nötning och brand än någon känd plast. Ultraviolett ljus, syre och fukt kan leda till att baksidor av plast gradvis bryts ner, att ytan kalkas och till och med spricker. Glas löser modulens problem med väderpåverkan en gång för alla. Denna egenskap gör att dubbelglasade moduler lämpar sig för ett brett spektrum av tillämpningar, t.ex. höga temperaturer, hög luftfuktighet, öknar, havskanter och i ännu högre grad i områden med mycket surt regn eller saltspray. Dubbelglasmoduler har därför en livslängd på upp till 30 år och en effektgaranti på minst 80 %.

broken image

Faktorer som påverkar effekten hos dubbelsidiga moduler

Jämfört med konventionella moduler påverkas bifaciala moduler av många andra faktorer, med fokus på baksidans effekt, monteringshöjd, scenreflektivitet, konsolstruktur, modulmonteringsmetod osv.
Påverkan av monteringsmetoden
Vid installation av bifaciala celler måste sandalen placeras vid modulens kant för att undvika att sandalen skuggar modulens baksida och för att minska skuggningen av andra komponenter (t.ex. växelriktare) på modulens baksida.
Miljöns påverkan
På grund av den olika reflektiviteten i olika installationsmiljöer varierar vinsten i elproduktion på baksidan av bifaciala moduler mellan 10 och 30 %. Enligt uppgifterna uppnås den maximala vinsten när den reflekterande bakgrunden är vit färg. Ju högre reflektivitet på platsen, desto högre strålning tas emot av modulens baksida, och desto högre är motsvarande effektökning för det bifaciala modulsystemet.
Inverkan av monteringshöjdens vinkel etc.
Monteringsvinkeln, höjden över marken och orienteringen av de bifaciala modulerna påverkar också modulsystemets elproduktion. I distribuerade kraftverk på taket kan den bifaciala modulen, om belastningskraven uppfylls, höjas över marken för att fullt ut absorbera det spridda och reflekterade ljuset från baksidan, vilket leder till högre elproduktion och intäkter.

broken image

Tillämpningsscenarier för bifaciala moduler

På grund av de dubbelsidiga kraftproduktionsegenskaperna hos bifaciala moduler absorberar modulens framsida direkt solljus medan baksidan tar emot reflekterat ljus från marken och spritt ljus från luften, så att både fram- och baksidan kan generera kraft. Därför är bifaciala moduler lämpliga för installation i olika scenarier, t.ex. solcellsanläggningar inom jordbruket, markkraftverk, vattenkraftverk, hustak, motorvägar, parkeringar, BIPV:er osv.
I solcellsanläggningar för jordbruket
I solcellsanläggningar inom jordbruket kan det vita membranet reflektera solljuset till modulens baksida, vilket kan öka elproduktionsvinsten till mer än 35 % jämfört med konventionella moduler.
I vattenkraftverk
Solcellskraftverk som byggs på fiskdammar och reservoarer använder vattenytan för att reflektera solljuset på baksidan av de bifaciala modulerna, vilket kan öka elproduktionen i det bifaciala modulsystemet. Samtidigt har vatten, som en naturlig värmelagringskropp, en naturlig kylande effekt på modulerna, vilket i sin tur förbättrar modulernas elproduktionseffektivitet.

broken image

Med den kontinuerliga utvecklingen av PV-modultekniken har bifaciala moduler blivit en effektiv lösning för att minska elkostnaden för kraftverk och öka avkastningen på investeringar i PV-kraftverksprojekt på grund av deras utmärkta bifaciala elproduktionsprestanda.


Maysun Solar, som en PV-modultillverkare med 15 års professionell erfarenhet, har också en mängd olika dubbelsidiga dubbelglasmoduler, intresserade parter kan klicka på knappen nedan för att lära sig mer om produkterna, eller kontakta oss via WhatsApp.