Viktiga tillbehör för installation av solceller: fästen

· Om solcellssystem

Olika scenarier för placering av solcellskraftverk kräver att man överväger olika alternativ för utformning av kraftverk. Vid utformningen av solcellssystem har det sätt på vilket modulgruppens stöd används en betydande inverkan på den totala solstrålning som tas emot av kraftproduktionssystemet och därmed på kraftproduktionskapaciteten hos solcellssystemet.
Ett säkert och ekonomiskt stödsystem för solceller är en viktig fråga. Som en viktig komponent i ett solcellskraftverk bär solcellsstödet huvuddelen av solcellskraftverkets elproduktion. Valet av fäste påverkar direkt driftsäkerheten, brottsfrekvensen och byggnadsinvesteringen för PV-modulen. Att välja rätt PV-fäste minskar inte bara projektkostnaden, utan även den senare underhållskostnaden.

broken image

Solcellsbeslag kan klassificeras i form av anslutningsmetod, installationsstruktur och installationsplats. Enligt anslutningsformen delas det in i svetstyp och monteringstyp; enligt installationsstrukturen delas det in i fast typ och dag för dag-typ; enligt installationsplatsen delas det in i marktyp och taktyp, etc. För närvarande finns det tre typer av fästen som används i de flesta solcellskraftverk: fasta konventionella fästen, justerbara spårningsfästen och flexibla solcellsfästen.

Fasta solcellsbeslag

Detta avser monteringssystemet där orienteringen och vinkeln förblir densamma efter installationen. Den fasta monteringsmetoden placerar solcellsmoduler direkt mot låga latituder, i en viss vinkel mot marken, för att bilda solcellsanläggningar i serie och parallellt, och på så sätt uppnå syftet med solcellsströmproduktion. Det finns olika fästmetoder, t.ex. markfästningsmetoderna är pålmetoden (direkt nedgrävning), betongblocket motviktmetoden, förgrävd metod, markförankringsmetoden m.m. Takfästningsmetoderna har olika lösningar med olika takmaterial.

broken image

Justerbart spårningsfäste

Spårningssystem är utformade för att rikta in solen så mycket som möjligt så att fler solstrålar tas emot per enhet av panelens yta, vilket ökar mängden genererad el. För närvarande omfattar spårningssystem enaxliga spårningssystem och tvåaxliga spårningssystem, som delas in i horisontella enaxliga spårningssystem och sneda enaxliga spårningssystem.
(1) Horisontell enaxlig spårning
Platta enaxliga spårningsfästen är fästen som kan spåra solens rotation runt en horisontell axel, vanligtvis med en nord-sydlig orientering. Det vanliga spårningsvinkelområdet är ±60° och det finns även produkter med ett spårningsvinkelområde på ±45°. Platta enaxliga system tar vanligtvis 1,1-1,3 gånger mer utrymme i anspråk än fasta system, med en ökning av elproduktionen på 8-15 % och en prisökning på 5-10 %.
(2) Snedställd enaxlig spårning.
I en montering med snedställd spårning med en enda axel roterar solcellsmodulen runt en snedställd axel för att följa solen och på så sätt få en högre effekt. Fotoutrymmet för ett snedställt enaxligt system är vanligtvis 2-4 gånger större än för ett fast system, med en ökning av elproduktionen med 15-20 % och en prisökning på 10-15 %.

broken image

(3) Spårning med två axlar
Spårningsfästen med två axlar kan roteras i både öst-västlig och nord-sydlig riktning för att spåra azimut och höjd för solens infall under hela dagen. Den yta som upptas av ett spårningssystem med två axlar är vanligtvis två till fyra gånger större än ett fast system, med en ökning av elproduktionen med 25-30 % och en prisökning på över 60 %. De tvåaxliga spårningssystemen är dock mer komplexa och har därför fler mekaniska strukturer och en högre allmän driftsstabilitet.

Flexibla fästen

Ett flexibelt solcellsställ är en stödstruktur för solcellsmoduler med stor spännvidd som är fast i båda ändar och som utgörs av en förspänd flexibel kabelstruktur. Kabelstrukturens spännvidd är vanligtvis mellan 20 och 40 meter, upp till 100 meter. Samtidigt kan modulerna höjas från 2 m till 30 m över marken, vilket har fördelen att det finns stor takhöjd under modulerna och ett lågt antal pålar i arrangemanget. Solcellsmoduler i flexibla monteringar installeras i allmänhet med en liten lutningsvinkel, vanligen mellan 10° och 15°.
Flexibla fästen är främst tillämpliga på scenarier som bergsprojekt med stora lutningar (t.ex. över 35°), solcellsprojekt inom fiske och jordbruk med höga krav på takhöjd. Det finns också stora utsikter för tillämpningen av distribuerade solceller i reningsverk, parkeringshus och andra områden med stora utrymmeskrav.

broken image

De tre ovan nämnda typerna av fästen måste beaktas när det gäller utformning av layouten, uppskattning av elproduktion, kostnad och andra faktorer, t.ex. är fasta justerbara fästen och spårningsfästen mer lämpliga för områden med stark direktstrålning.

Maysun Solar, som en PV-modultillverkare med 15 års professionell erfarenhet, kan förse dig med solpaneler av hög kvalitet, klicka på knappen nedan för att kontakta oss för en produktoffert.

Du kanske också gillar:

broken image
broken image
broken image