Vilka är de vanligaste felen som kan uppstå vid användning av solcellsmoduler?

· Om solcellssystem

Fel på en komponent

broken image

1. Hot spot-effekt
Detta hänvisar till ett visst tillstånd, i elproduktionstillståndet för solcellsmodulens serie grenkrets är blockerad eller defekt område används som en belastning, konsumtion av andra ljusområde genererade energi, vilket resulterar i lokal överhettning, detta fenomen är känt som solcellsmodulens "hot spot effekt".
Lösning:
 Minimera böjning av glas vid hantering av moduler.
 Kontrollera regelbundet modulens yta för att se om främmande föremål blockerar den.
 Kontrollera regelbundet bypassdioden i solcellspanelens kopplingsdosa och temperaturtestet.
 Håll solcellsmodulernas yta ren.

broken image

2. Fel i solcellsmodulens kopplingsbox
Solcellsmoduler i drift, dioden i kopplingslådan bryter samman, värmeförlust, konvergens med öppen svetsbränning och allvarliga fall där hela kopplingslådan brinner, ingen effektutgång.
Lösning:
 rekommenderar att kopplingslådan är utrustad med ett förlängningsanslutningsblock.
 Installation av olika diodspecifikationer, du kan alltid ändra den maximala driftströmmen för kopplingslådan.
 föreslår att man installerar en luftledningsventil i kopplingsboxens lock, som används för att exportera kopplingsboxens inre värme eller för att lägga till en kylfläns.
 Kontrollera regelbundet driftförhållandena för kopplingslådan och utför temperaturtester.

Fel i växelriktaren

broken image

1. Ingen visning på växelriktarens skärm
Analysera felet, det finns ingen likströmsingång, växelriktarens LCD-skärm är likströmsdriven, det kan vara så att likströmsomkopplaren inte är stängd eller att det finns en kortslutning i en av komponenterna.
Lösning:
Mät inverterns likströmsingångsspänning med en multimeter spänningsväxel. När spänningen är normal är den totala spänningen summan av spänningen i varje grupp. Om det inte finns någon spänning måste du testa likströmsomkopplaren, terminaler, kabelkontakter och komponenter i tur och ordning för att se om de är normala. Om det är en flervägskomponent som ska testas separat och anslutas individuellt.
Om växelriktaren används under en viss tid utan att någon orsak hittas är växelriktarens hårdvarukrets felaktig, kontakta företaget efter försäljning.

2. Fel i omriktarens hårdvarukoppling
Inverterkretskortet, detektionskretsen, strömkretsen, kommunikationskretsen och andra kretsar är felaktiga, eller fläkten eller blåsmaskinen är felaktig.
Lösning:
Om ovanstående hårdvarufel inträffar i växelriktaren ska du koppla bort alla likströms- och växelströmsterminaler och låta växelriktaren strömlösa i mer än 30 minuter. Om du kan återställa det själv kan du fortsätta att använda den, om inte, kontakta den tekniska ingenjören efter försäljningen. Du måste rengöra växelriktaren regelbundet och stärka övervakningen av växelriktarens funktion under normala tider.

broken image

Systemets utgångseffekt når inte upp till den ideala effekten.

Det finns många faktorer som påverkar utgångseffekten för en solcellsanläggning, bland annat mängden solstrålning, solcellsmodulens lutningsvinkel, damm och skugghinder samt modulens temperaturegenskaper.
Vanliga lösningar på låg systemeffekt på grund av felaktig systemkonfiguration och installation är bland annat följande.
 Kontrollera att varje moduls effekt är tillräcklig före installationen.
 Justera modulernas monteringsvinkel och orientering.
 Kontrollera komponenterna med avseende på skuggor och damm.
 Kontrollera att spänningen ligger inom spänningsområdet när komponenterna är kopplade i serie, för låg spänning minskar systemets effektivitet.
 Innan du installerar flera strängar ska du kontrollera spänningen i öppen krets för varje sträng,

skillnaden får inte överstiga 5 V. Om spänningen visar sig vara felaktig ska du kontrollera ledningarna och kontakterna.
 installationen kan nås i omgångar, registrera effekten för varje grupp när varje grupp nås, effektskillnaden mellan strängarna bör inte överstiga 2 %.
 Installationsplatsen är inte väl ventilerad, växelriktarvärmen sprids inte ut i tid, eller exponeras direkt för solljus, vilket gör att växelriktarens temperatur blir för hög.
 växelriktaren har dubbel MPPT-åtkomst, varje sätts ingångseffekt är endast 50 % av den totala effekten, i princip bör varje sätts designinstallationseffekt vara lika stor, om den endast är ansluten till en MPPT-terminal med ett sätts ingångseffekt kommer utgångseffekten att minskas med hälften.
 kabelskarvar dålig kontakt, för lång kabel med för tunn tråddiameter har spänningsförlust och orsakar slutligen effektförlust.
 Den nätanslutna växelströmsomkopplarkapaciteten i solcellsanläggningen är för liten för att uppfylla kraven på växelriktarens utgång.

broken image

Maysun Solar, som en PV-modultillverkare med 15 års professionell erfarenhet, kan förse dig med högkvalitativa solpaneler, klicka på knappen nedan för att kontakta oss för en produktoffert.

Du kanske också gillar

broken image
broken image
broken image